ANDRZEJ, Łukasz F a skad wy macie dane na temat tego ze po treningu uczucie bole to zakwas??? zakwas trwa kilka do kilkudziesieciu minut, uczucie bólu to nie zakwas, to przez uszkodzenia włókien mieśniowym wiec nie nabijajcie sie z kolegi, chciał dobrze!!!!!!!!!!! a co tego co jest głupotą a co nie??? skąd wiceie co jest prawda a co nie?? jakies [...]
Karpiu- to nie tak dużo tej coli. Ja nie jestem na LC i pije 2-3 butelki na tydzień ;-D Ja pierd. Te bear complexy są rewelacyjne ale zakwas mega! Szkoda, że moja dyskopatia raczej nie pozwala mi na bear complexy :-| A co do tego zmiennego zew IP. To da się to jakoś sprawdzić, czy raczej zadzwonić do dostawcy neta?
DZIEŃ 32/33 Oby jak najmniej takich dni. Od południa coś mnie zaczęło brać, do tego mega zakwas na całym ciele a szczególnie trenowanych dzień wcześniej triców/pleców i dalej mocno dających się we znaki dwugłowych z czwartku 8-O Z każdą godziną gorzej, po południu już blisko 38 gorączki i ledwo się ruszałem....dziwna sprawa bo poza tym żadnego [...]
[...] z wami i piszcie cos bo chyba cwiczycie ale sie nie chwalicie! a zapomnialem cwiczylem pierwszy raz od kwietnia kaptry unoszac sztange do klatki o ja jakie hja mam teraz zakwas:) a i jescze cos po wczorajszej silowni z kolega szlismy sobie na jedno piwko do baru aby uczcic moj record:0 w sumie to chyba jednoi piwo odrazuy po silowni pomoze [...]
Hmm ja z tego najgorszego sortu Pań domu, a chleb zawsze pyszny mi wychodzi. Dobry bezglutenowy wychodzi pół na pół mąki gryczanej z ryżową. Można spokojnie wyhodować sobie zakwas gryczany i w ogóle już nie ma roboty. Podstawowy przepis - pół kilo mąki, łyżeczka soli, woda, zakwas. Wszystko mieszamy, ciasto powinno mieć dość lekką, kremową [...]
ludu mam problema w sobotke pocwiczylem se bika i tripa. dzisiaj powiniennem robic klate i tripa ale mam takiego zakwasika w tricku i niewiem czy nieprzelozyc treningu na jutro?? ten zakwas niejest duzy. co radzicie?? moze jednak ciwiczyc dzisiaj?? jest masa to jestes kawal kabanasa ale masa bez zakwasa to gowniana masa Da Rude - Sandstorm [...]
[...] diety to robi się ciężko:) kupiłam sobie brązowy ryż i makaron pełnoziarnisty ale naprawdę ciężko to tak ułożyć żeby było dobrze:) więc próbuje dalej:) Mam pytanie co to chleba:) jeśli chodzi o zakwas (do własnego wyrobu chleba) to znalazłam w sklepie już gotowy zakwas, czytałam etykietkę i nie wydaje mi się to złe ale co ty o tym myślisz Maya S?
ruger chodze na sucha.. a co do regeneracji to na sobie widze ze jakby pomagala na zakwasy, co pewno przyspiesza regeneracje. Zawsze np zakwas na klatce na splicie trzymal mnie do 6 dni, od kiedy chodze na saune zanika po 2,3 dniach. Chodzilem w ostatnim miesiacu po 2 razy w tyg na dwie 15min sesje ale to chyba za duzo. Teraz bede chodzil, 3 [...]
[...] spadek mocy po 1,5 tygodnia przerwy...Napompowały mi się nogi i ręce jak wściekłe. Jak zmieniłam spodnie w szatni i kucnęłam to mało nie pękły%-) Dzisiaj jestem chodzący zakwas, już w nocy budziłam się z bólu przy przekręcaniu na drugi bok%-) Na bicepsach nigdy takich zakwasów jak dziś nie miałam jeszcze}:-( Fajnie8-) Pomiary....jak ja ich [...]
[...] z 3 seriami i nie bylo porownania z wynikami po 3 cwiczeniach z 3 seriami. Po 3 cwiczeniach reke w bicepsie mialem obolala "pozytywne odczucie" a na drugi dzien zakwas jak cholera czego nie mialem po dwoch cwiczeniach. Wydaje mi sie ze technicznie dobrze cwicze, nie kolysze sie, nie rwe ruch jest powolny (faza negatywna) i stanowczy [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Doris o jeju ja w tłumaczeniu to słaba jestem, ale spróbuję;) Najpierw musimy zrobić zakwas. Do jakiegoś naczynia wsypujemy 3-4 czubate łyżki mąki żytniej (ja używam typu 2000), dolewamy ok. 100ml letniej wody, dokładnie mieszamy. Naczynie przykrywamy ściereczką i stawiamy w jakieś ciepłe miejsce. Codziennie przez okres 4-5 dni "dokarmiamy go" [...]
[...] wody. ) Mieszasz i zostawiasz na 24 h. Następnego dnia znowu dodajesz 100ml wody i 100g mąki,mieszasz i zostawiasz na 24h. Czynność tą robi się łącznie przez 4-5 dni i jest zakwas. A potem odkładasz sobie jakieś 100g (dzięki czemu do kolejnego wypieku nie musisz produkować mikstury przez 5 dni a skraca się to do jednego dnia), a resztę [...]
[...] umarly 20kgx12/20kgx12+dropset 17,5kgx10/15kgx10/12,5kgx9to samo co w nr3 25lbsx12/25lbsx12+20lbs+1,25kgx11/20lbsx11/15lbs+1,25kgx9 Zakwas goni zakwas, do tej pory lydki mam jakby ktos je kijem obil, klatka, ramiona,barki jecza przy kazdym ruchu, jedyny pozytyw,ze jeszcze sie nie budze przy zmianie pozycji w nocy%-) [...]
[...] w polskich sklepach ale i w Tesco i ASDA czy LIDL chleb pełnoziarnisty żytni , ale osobiście nie do końca we właściwości tego chleba wierze . Osobiście sam robie chleb na zakwasie bez żadnych drożdży czy innej chemii... podstawowe info o zakwasie : Tu wprowadź tekst linku... videotutorial jak zrobić zakwas : Tu wprowadź tekst linku... W [...]
Cześć! Ja w sprawie zakwasu (nie mogę Ci wysłać maila, a może ktoś jeszcze skorzysta. Kup sobie mąkę żytnią, najlepiej pełnoziarnistą (typ 2000). Zakwas robisz 5 dni, każdego dnia robisz to samo, mianowicie rano dosypujesz 100g maki i 100g wody, a wieczorem mieszasz. Rób go w słoiku co najmniej 0,5 l, bo lubi wykipieć. Nie zakręcaj do końca, [...]
[...] Potem juz wszystko pieknie wchodzilo. Fronty na 60kg w 4 seriach po 10powt.niezle dopompowaly i lalo sie ze mnie tragicznie. /SFD/2018/9/3/025b9abfd91c4264996ddf4ee266f3be.jpg Tak wygladalem tylko po siadach %-) Dzisiaj zakwas ostry i lekko czuje kolana ale to nie jest to co bylo do tej pory. Zmieniony przez - Gugcio w dniu 03.09.2018 06:14:02
mialem ostatnio skurcz tricepsa ktory trwal dobre 10min, juz nie wiedzialem co robic, wbijalem igle w cala lap, prostowalem, zginalem hoooy nic nie pomoglo Na drugi dzien najwiekszy zakwas w zyciu
[...] przez całe pieczenie, bo akurat moja mama robi też chleby według swojej receptury i żeby już piec wszystko razem to dostosowałam się do niej. Może wyszedł płaski, bo zakwas jest jeszcze młody. Nie poddawaj się mimo wszystko, bo ten chleb naprawdę zniesie wszystko,a zwłaszcza przy coraz starszym zakwasie Dodam,że zrobiłam eksperyment. [...]
[...] odstawiamy. Co jakiś czas można ciasto przemieszać i znowu odstawić, żeby bakterie mogły spokojnie pracować. Procedurę powtarzamy przez 5 dni i po 5 dniach uzyskujemy sporo zakwasu, który można użyć do upieczenia pierwszego chleba. Należy oczywiście pamiętać, żeby do pieczenia nie zużyć wszystkiego! Część zakwasu, powiedzmy jakieś 50 gram, [...]